Nadat je lang hebt gedacht dat de AVG grijze, saaie stof was, en het niet in je tijdsplanning past, heb je nu toch eindelijk het besluit genomen om het op orde te gaan brengen. Alleen, waar moet je in vredesnaam beginnen?! Technische en organisatorische maatregelen, wat zijn dat? Welke persoonsgegevens verwerk ik wel en welke niet? Een GAP-analyse zou een oplossing kunnen zijn om deze vragen te beantwoorden.

Met een GAP-analyse worden ondernemers ondersteund bij het in kaart brengen van de huidige status en de gewenste situatie van hun AVG-documentatie. We brengen letterlijk het “gat” in beeld en creëren duidelijke handvatten voor de ondernemer om de AVG te implementeren.

Het bewust worden van de stroom aan persoonsgegevens is een zeer belangrijk onderdeel. Waarom worden deze gegevens verzameld? Wie heeft er toegang tot die gegevens? Op welke manier zijn ze beveiligd? Vergeet niet dat er zowel extern persoonsgegevens worden verzameld, bijvoorbeeld van klanten, maar ook intern, zoals van personeel.

Ook niet geheel onbelangrijk is het om te weten wie je verwerkers zijn. Zijn er bedrijven van (online) programma’s die voor jou gegevens verwerken? Gaan zij veilig om met de gegevens die jij in hun systeem invoert?

Als dit, en meer, in beeld is gebracht, volgt kort daarna de rapportage. Deze is vaak een eyeopener. We geven hierin namelijk ook advies over de ‘kroonjuwelen’ van een organisatie. Welke data is essentieel om operationeel te kunnen zijn? En wat zijn de risico’s als deze gegevens niet meer toegankelijk zijn?

Deze rapportage is een zeer uitgebreid document die ook kan fungeren als handleiding met nog te nemen stappen om aan de AVG te voldoen. Deze taken kan de ondernemer zelf uitvoeren, maar ze kunnen het natuurlijk ook uitbesteden aan ons.

Marcel Spaarman, IT-manager van Liroy B.V. zei het volgende over onze GAP-analyse:

Dankzij de GAP-analyse van Grip-IT hebben wij nu inzichtelijk wat we kunnen verbeteren om te voldoen aan de AVG-Wetgeving. Het is een overzichtelijk document dat als handboek en ook als naslagwerk gebruikt kan worden. Vooral de quick-wins zijn superhandig om meteen in praktijk te brengen!

Liroy B.V. is een in Nederland gebaseerd bedrijf, dat gespecialiseerd is in het distribueren van Chinese voedselwaren. Ze zorgen niet alleen voor het leveren en de distributie van Chinese etenswaren, maar ook voor de marketing ervan, en hebben klanten in de detailhandel, groothandel en industriële handel door heel Europa.

Ben jij benieuwd in hoeverre jouw organisatie voldoet aan de AVG? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website, mail ons op info@grip-it.nl. Je kan ons natuurlijk ook altijd bellen op 010-3107997.

Liroy B.V. is te vinden via hun website www.liroy.nl