Recent hebben we een poll gedaan op Linkedin, de vraag was hoe lang men zonder de mobiele telefoon kan.

Ongeveer de helft heeft aangegeven dat dit nog geen uur is. Schokkend is dit niet, langzaamaan heeft de digitale wereld meer terrein veroverd. Stap voor stap zijn wij steeds afhankelijker geworden van onze digitale apparaten.

Hoeveel apps heb jij op je telefoon? Dit aantal zal al behoorlijk snel oplopen. Om nog maar niet te spreken over de hoeveelheid data die je hiermee ongemerkt op je telefoon hebt staan.

Heb jij iets aan beveiliging gedaan voor je mobiele telefoon of nagedacht welke stappen je gaat zetten wanneer je telefoon gestolen is? Met andere woorden, wat is jouw noodplan?

Wanneer je telefoon gestolen is, wil je direct actie kunnen ondernemen en kans op schade zoveel mogelijk beperken. 

Tip voor Apple gebruikers:

Maak gebruik van de optie zoek mijn Iphone om hem van afstand te kunnen wissen.
Zie hier de volledige uitleg van Apple: https://support.apple.com/nl-nl/guide/icloud/mmfc0ef36f/icloud

Tip voor Android gebruikers:

Ook met een Android toestel kun je gebruik maken van de optie om hem op afstand te wissen.
Zie de volledige uitleg via de volgende link: https://support.google.com/accounts/answer/6160491?hl=nl

Hoe sneller jij actie onderneemt hoe beter! Want wat als iemand de code afkijkt bij het betalen met je mobiel. Er kunnen behoorlijk wat transacties plaats vinden in korte tijd, waardoor de schade behoorlijk kan oplopen.

Tegenwoordig werkt gezichtsherkenning minder goed omdat we massaal mondkapjes dragen. Het invoeren van de toegangscode biedt dan uitkomst, maar pas op voor mensen die de meekijken met het invoeren van de code! Zorg er in ieder geval voor dat de code voor betalingen anders is dan de code om je toestel te ontgrendelen. Het hebben van verschillende codes/wachtwoorden is een echte must. 

Zorg dus dat jij weet welke acties je wil ondernemen in een noodgeval. Want tijd is kostbaar wanneer je mobiel in verkeerde handen terecht komt!

Vragen? Neem contact op per e-mail via info@grip-it.nl of per telefoon via 010-3107997