Als de AVG makkelijk te interpreteren was, zouden meer bedrijven het op orde hebben.

Waar zit de urgentie om met de AVG aan de slag te gaan? Er is nog nauwelijks sprake van handhaving. Dit is dan ook een van de reden waarom bij veel ondernemers de AVG nog geen prioriteit heeft gekregen. [...]

Adviezen vanuit AP voor beter register

Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) moeten de meeste organisaties een register bijhouden waarin de verwerkingen van persoonsgegevens in worden opgeslagen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) besloot om de kwaliteit van dit verwerkingsregister bij dertig grote, private organisaties onder de [...]

2019-02-04T16:48:32+01:00maandag, 10 december, 2018|Autoriteit Persoonsgegevens, AVG, AVG Tool, Blog|

AP publiceert informatie over direct marketing

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft informatie op haar website gepubliceerd over de regels rondom direct marketing. Hiermee schept de toezichthouder meer duidelijkheid over welke gevolgen de regels uit de nieuwe Europese privacywetgeving hebben op het benaderen van klanten. Sinds 25 [...]

2019-01-24T12:09:28+01:00woensdag, 10 oktober, 2018|Autoriteit Persoonsgegevens, AVG, Blog|

AP waarschuwt voor oplichter

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meldt dat een oplichter zich voordoet als privacywaakhond van de AP, om zo boetegeld van sites te eisen omdat ze niet aan de Europese privacywet zouden voldoen. De oplichter zou slachtoffers opbellen en beweren dat [...]

2019-02-04T16:50:16+01:00woensdag, 27 juni, 2018|Autoriteit Persoonsgegevens, AVG, Blog, Europese privacyregels|