Privacy Shield ongeldig, wat nu?

Vorige maand is het Privacy Shield ongeldig verklaard. Het Hof van Justitie van de Europese Unie vindt dat privacy onvoldoende gewaarborgd wordt, de afspraken voldoen niet. Hoe weet je nu of jij ook te maken hebt met een dergelijk [...]

AVG & Cyber Security Live

De komende weken vinden wij het leuk om online sessies te organiseren voor iedereen die hier behoefte aan heeft. We willen dieper in gaan op verschillende onderwerpen inzake de AVG en Cyber Security. Dit zijn onderwerpen die in deze [...]

De Corona-app: Heb jij nog steeds niks te verbergen?

De ontwikkelingen van de Corona App zijn in volle gang. Waar we eerder meer dan eens riepen dat we niks te verbergen hadden als het over privacy ging, zit dat nu toch anders.   De Autoriteit Persoonsgegevens geeft aan dat er geen [...]

2020-04-22T10:06:10+02:00woensdag, 22 april, 2020|Autoriteit Persoonsgegevens, AVG, Blog, Grip IT Consultancy|

Als de AVG makkelijk te interpreteren was, zouden meer bedrijven het op orde hebben.

Waar zit de urgentie om met de AVG aan de slag te gaan? Er is nog nauwelijks sprake van handhaving. Dit is dan ook een van de reden waarom bij veel ondernemers de AVG nog geen prioriteit heeft gekregen. [...]

Adviezen vanuit AP voor beter register

Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) moeten de meeste organisaties een register bijhouden waarin de verwerkingen van persoonsgegevens in worden opgeslagen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) besloot om de kwaliteit van dit verwerkingsregister bij dertig grote, private organisaties onder de [...]

2019-02-04T16:48:32+01:00maandag, 10 december, 2018|Autoriteit Persoonsgegevens, AVG, AVG Tool, Blog|

AP publiceert informatie over direct marketing

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft informatie op haar website gepubliceerd over de regels rondom direct marketing. Hiermee schept de toezichthouder meer duidelijkheid over welke gevolgen de regels uit de nieuwe Europese privacywetgeving hebben op het benaderen van klanten. Sinds 25 [...]

2019-01-24T12:09:28+01:00woensdag, 10 oktober, 2018|Autoriteit Persoonsgegevens, AVG, Blog|

AP waarschuwt voor oplichter

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meldt dat een oplichter zich voordoet als privacywaakhond van de AP, om zo boetegeld van sites te eisen omdat ze niet aan de Europese privacywet zouden voldoen. De oplichter zou slachtoffers opbellen en beweren dat [...]

2019-02-04T16:50:16+01:00woensdag, 27 juni, 2018|Autoriteit Persoonsgegevens, AVG, Blog, Europese privacyregels|
Go to Top